Tech

Ma már nagyon sokféle szivattyú létezik

Ha azt a szót halljuk laikusként, hogy szivattyú, akkor rögtön megjelenik a szemünk előtt egy berendezés, ami a vizet továbbítja valahova. A valóságban azonban nagyon sokféle szivattyú létezik, érdemes benézni egy-egy szivattyú webshopba, ahol aztán ténylegesen is elénk tárulnak a típusok.

Búvárszivattyútól a házi vízműig

Ha megnézzük, az egyik legtöbbször árusított termék a búvárszivattyú, ami ha szakmai szemmel nézzük, kifejezetten a kutak vizének továbbítására való. Mivel nem képes lebegő szennyeződéseket továbbítani, ezért nem is használható fel a derítőben, oda a szennyvízszivattyú vagy a szennyezettvíz-szivattyú való. Az utóbbi két kifejezés tényleg kétféle típust jelöl, és annyi a különbség közöttük, hogy a szennyezettvíz-szivattyú csak a 30 mm-nél kisebb szennyeződéseket tudja továbbítani, a másik típus meg a nagyobbakat is.

Aztán léteznek a kerti szivattyúk, melyek jók az öntözésre, az otthon vízellátására vagy a nyomás fokozására. Hasonlóan sokoldalú termékek a házi vízművek, ezeknél a gép része a hidrofor tartály is.

Léteznek még külön vegyszerszivattyúk is, mivel a hagyományos szivattyúk nem alkalmasak a savak vagy lúgok továbbítására, Ilyenkor mindig a megfelelő modellt kell választani. Végül pedig a szivattyú webáruházakban sokszor találkozni még vízlágyítókkal és víztisztítókkal is, mivel egy szakember ezekkel is képes minőségi szerelési munkát végezni.

És ez még csak a jéghegy csúcsa, a fentebb bemutatott sokféle szivattyú mellett szinte napestig lehetne sorolni a tovább berendezéseket!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük