számítógépek a prémium linképítés során
Tech

Prémium linképítés – mit jelent ez a modern SEO módszer?

Ahhoz, hogy tudjuk, mi is számít prémium linképítésnek, előbb tisztázzuk, mi az a linképítés.

Ha valaki egy weboldalt üzemeltet, akkor más oldalak megemlíthetik ezt az oldalt a sajátjukon, vagyis linkként megjelenhet rajtuk. Linképítés az, amikor ezt tudatosan próbáljuk véghezvinni, hogy az oldalunk linkje minél több más oldalon jelenjen meg. Ezeket a külső hivatkozásokat backlinknek nevezik.

Amikor valaki egy internetes keresőmotorral bizonyos tartalomra rákeres kulcsszavak alapján, egy találati listát kap. Ennek elején általában olyan oldalak találhatók, amelyek fizetettek azért, hogy ott szerepeljenek. Ezek után viszont azok az oldalak következnek, amelyeket a Google – a legnépszerűbb keresőmotor – relevánsnak és hitelesnek gondol.

Ha tehát nem mindegy, hogy a saját oldalunk hányadikként jelenik meg, érdemes minél előkelőbb helyet megszereznünk. Ez azért lehet fontos, mert az emberek nagy része csak az első pár találatot nézi meg, nem lapozgat a többezer vagy akár több százezer oldal között, ha talált olyan oldalt a linkek között, amelyet elfogadhatónak gondol.

A Google a linkek minőségét is nézi, itt jön képbe a prémium linképítés

A Google azonban nem a bejövő linkek számát nézik, hanem a minőségüket. Ha sok a külső hivatkozás, de azok nem relevánsak, nem fogunk előrébb kerülni a listában. Viszont, ha kevesebb számú, de azok erős, olvasott oldalakról érkeznek, és természetes módon, például szövegbe ágyazottan jelenik meg az oldalunk linkje, a Google a mi oldalunkat is előrébb sorolja.

Ehhez nyújt segítséget a prémium linképítés. Prémium, vagyis első osztályú, csúcskategóriás, ezért nagyon hasznos. Itt nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség. Az oldalunkra mutató linkek mind relevánsak, hitelesek és természetesek lesznek, hogy a Google úgy érzékelje, hogy a mi weboldalunk is ilyen kategóriákba tartozik. Ha pedig így van, a találati listában is előkelő helyen jelenik meg.

Ha tehát érdekes, új, hiteles tartalmat hoztunk létre, és azt szeretnénk, hogy minél több emberhez jusson el ennek a híre, érdemes szakembert megkeresni, hogy segítsen a linképítésben. Így az emberek könnyebben megtalálják, hamarabb lesz több látogatók az oldalunkon, és a célunkat is könnyebben elérjük, amely miatt az adott oldalt létrehoztuk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük