Divat,  Mindennapok

Unibrace körömszabályozás – minden, amit tudni akartál róla!

A legtöbb lábápoló számára ismert a hagyományos eljárás, amikor is a pácienst szinte meg kell kínozni a benőtt körmök helyreállítása érdekében. Ezért sokan nem is mernek segítséget kérni, hiszen a benőtt köröm már önmagában is fájdalmas, főleg, ha még hozzá is akarnak nyúlni. Az Unibrace egy forradalmi szabadalom, amely megváltoztathatja az egész eljárás megítélését a vendégek részéről is.

Mi is pontosan az Unibrace-módszer?

A Lengyelországban kidolgozott eljárás egy olyan körömszabályozó módszer, amely gyakorlatilag teljesen fájdalommentes. Ezen kívül sokkal könnyebben kivitelezhető, mint a hagyományos módszerek. A korábbi eljárások két csoportra oszthatóak. A legismertebb meglehetősen kellemetlen, hiszen a benőtt körmök kifeszítését helyileg végzik, vagy kampós módszerrel a köröm széle alá helyezik a szabályozó kampóit. A modernebb technológia a Spange eljárás, amely a fogszabályzóhoz hasonlóan szintén kíméletesen és fokozatosan tereli a körmöket a helyes irányba. Az Unibrace körömszabályozás lényegében a Spange egyik továbbfejlesztett változata.

Spange és Unibrace – mi a különbség?

A hagyományos, erős körmökre való Spange – amelynek több változata létezik – két külön részből áll, a feszítőszálakat pedig egy harmadikkal tartják össze. Az eljárás során előre be kell állítani a körömívhez megfelelő Spange-t, ehhez pedig megfelelő precizitás és idő kell. Az Unibrance ezzel ellentétben egyetlen huzalból áll, amelyet egy speciális eszközzel hajlítanak a megfelelő formára. A meghajlított huzal a formája miatt tovább alakítható a körmön, ezért a beállítás sokkal könnyebb és stabilabb, mint a két részből álló verziók esetén. A körmöt egy speciális szerrel kezelik az egész eljárás során, amely annyira felpuhítja a körmöket, hogy az teljesen fájdalom- és komplikációmentesen idővel a helyes irányban kezd el nőni. Az Unibrace ráadásul annyira kíméletes, hogy a gyulladt, fájdalmas körmökön is alkalmazható. A megfelelő Unibrace eljárás lényege ugyanis abban rejlik, hogy a speciális készítményekkel együtt egy komplex helyreállító kezelést kapjon a páciens. Az Unibrace teljes technikája egy erre specializálódott pedikűrös továbbképzés keretén belül sajátítható el.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük