Milyen virágokat ültessünk tavasszal

virágok

A tavasz első napjaiban, a természet ébredésével az új szezonra, virágokat ültethetünk ládákba a teraszra vagy a tornácra.

Tavasszal érdemes néhány fűszert és gyógynövényt elültetni.

Alkalmasak a hagymás és magos növények. Néhány cserjét, például rózsát is ültethet.

Márciusban érdemes elkezdeni a hagymák kiültetését, de vannak olyan tavaszi virágok is, amelyek a késő tavaszt kedvelik inkább.

Milyen virágokat ültethetünk március-áprilisban:

Jácint – Ha elfelejtetted kora ősszel jácintot ültetni, márciusban megteheted. Napos helyet válasszunk, a hagymákat körülbelül 15 cm mélyre, egymástól 7 cm távolságra ültessük el.

Krókuszok – a magvakat tavasszal, míg a hagymákat ősszel érdemes ültetni. Biztosítson a virágnak napos helyet és gazdag talajt.

Petúnia – a legjobb kezdetben dobozokba ültetni. A megfelelő időszak január-március. Tárolja őket 15-22 fokos hőmérsékleten. Május-júniusban a termesztett növényeket külön tartályokba ültetik át. Biztosítsa a petúniát könnyű és rendszeres táplálékkal.

Krizantém – kora tavasszal vagy ősszel ültethető. Szereti a napot és a tápanyagban gazdag talajt. Rendszeres öntözést igényel.

Léggömbvirág – a legjobb március elején ültetni hideg üvegházban. A magvak körülbelül egy hét múlva csíráznak 16-18 fokos hőmérsékleten. A növényeket májusban ültessük állandó helyükre.

Körömvirág – a gazdag talajt és a napos helyet kedveli. Az ültetés megfelelő időpontja márciustól május végéig tart. A magvakat 20-30 cm távolságra helyezzük el egymástól. Cserépben és közvetlenül a kertben is termeszthető.

Hortenzia – A hortenzia ültetését tavasszal kell elvégezni, amikor nem áll fenn a túl alacsony éjszakai hőmérséklet veszélye, hogy a fiatal növények lefagyjanak. Válasszon félárnyékos helyet, és lazítsa meg jól a talajt. Dúsítsa szerves és ásványi műtrágyákkal. A növényeket egymástól 50 cm távolságra ültessük. Öntözzük bőségesen és rendszeresen távolítsuk el a túlzott virágokat.

Begónia – a gumós begóniát tavasszal ültetik, amikor nem várható komolyabb fagy. Ültesse ki őket nedves tőzeggel ellátott cserépbe, és tartsa 15-20 fokos hőmérsékleten. Amikor a növények elérik a néhány centimétert, nagyobb cserepekbe ültetik őket.

Lobélia – A Lobélia magokat február elejétől június végéig ültetik. Előnyösebb üvegházban vagy meleg helyiségben ültetni. A magokat homokkal kevert kerti talajba helyezzük. Ügyeljen arra, hogy az edény alján jó vízelvezető legyen. Az első hajtásoknak két héten belül meg kell jelenniük.

Állandó helyre május közepén ültethetjük a palántákat. A lobelia részleges árnyékban nő a legjobban.