Egészség,  Mindennapok

A klasszikus masszázs nem várt előnyei

A masszázs az egyik legkellemesebb és leghasznosabb kozmetikai eljárás, amellyel kényeztetheted magad, ha úgy döntesz, hogy egy pihenőnapot adsz magadnak.

Képzeld – ez az egyik legősibb ilyen gyakorlat a legkorábbi bizonyíték nem máshol, hanem egy egyiptomi falfestményen található, amely Kr. e. több mint 2000 évre nyúlik vissza. Azóta a masszázs meghódította a világot és különböző gyakorlatokká fejlődött a különböző országokban és kontinenseken, de bármerre jársz, csak pozitív dolgokat fogsz hallani róla.

Hogyan gyógyítja a masszázs a fájdalmakat?

A masszázsnak köszönhetően fokozott véráramlás irányul a fájdalomtól szenvedő testrészekre, ami a gyulladás csökkenéséhez és a szövetek gyorsabb regenerációjához vezet. Így nemcsak ellazulást adhatsz magadnak, hanem megszabadulhatsz a hát-, nyak-, vállak-, derék- és más szenvedő testrészek fájdalmától is.

A masszázsterápia pozitív hatással van a fejfájásra is, és nagyon hatékony lehet a migrénes betegeknél.

Hogyan javítja a masszázs a vérkeringést és a vérnyomást?

A masszázs hatására az egész szervezetben fokozódik a vérkeringés. Így a szövetek több tápanyagot és oxigént látnak el, a méreganyagok pedig könnyebben szabadulnak fel és nem gátolják a szervezetet. A masszázs a vérnyomás csökkentésének is az egyik legártalmatlanabb és leghatékonyabb módja.

Miért jó a masszázs a bőrnek, és hogyan teszi egészségesebbé?

A masszázs segít abban, hogy a bőr jobban táplálja a szervezetbe jutó tápanyagokat.

Ezáltal a bőr frissebbé, rugalmasabbá és tónusosabbá válik. Ez a hatás annak eredményeként érhető el, hogy a bőrrel érintkezve a legfelületesebb hámsejtek szabadulnak fel, és a pórusok eltömődnek.

Hogyan javítja az idegrendszert?

A masszázs után fellépő stressz és szorongás feloldása megnyugtatja az idegrendszert és fogékonyabbá teszi a mély relaxációra. Ezenkívül a masszázs növeli a tónust és több adrenalin termelésére serkenti a vért. A masszőr megérintésekor állandó érintkezés jön létre a bőr alatti idegvégződésekkel, ami pozitívan hat rájuk, és az érzékek kiélesedéséhez, a tudat fókuszálásához vezet.

Energetizáló hatása van

A masszázs egyik csodás hatása – egyszerre ellazít, de tonizál és energetizál is. Emiatt még egy masszázs után is nyugodt és ellazult az érzés, ugyanakkor lendületes életerővel és energiával tölt fel. Ez a vérkeringés fokozódásának köszönhető – a szervezet feltöltődik hasznos anyagokkal, és az összes blokkolt csakra megtisztul, erővel és életerővel tölti fel a testet.

Hogyan segíti megjelenésünket a masszázs?

A masszázs javítja a vérkeringést és segíti a szövetek tápanyagokkal való ellátását, ami fiatalabbá és üdébbé teszi a bőrt. Ezt segíti elő, hogy a masszázsterápia hatására fokozott méreganyagok távoznak a szervezetből.

A stressz és a feszültség csökkentése kulcsszerepet játszik az energiamegtakarításban, frissebbé és tónusosabbá tesz minket. A koncentráció javítása, mint a különféle terápiás foglalkozások bizonyított mellékhatása, nagyobb hatékonyságot és több idő szabadul fel a psziché és a test ellazulására, helyreállítására.

A kipihent ember pedig mindig energikusabb és hamisítatlan frissességet sugároz!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük