kisgyerek
Mindennapok

A bugyipelenka kiváló választás a mindennapokra

Azokat az időket éljük, amelyekben a gyereknevelést már rengeteg segédeszköz megkönnyítheti. Az első pár évnek meghatározó eleme, mondhatni főszereplője, a pelenka. Az újszülött időktől kezdődően a totyogós napokon át, végigkíséri a gyermek és a szülő útját a mindennap használatos pelus.

Napjainkra már elenyésző számban használnak anyagból készült, mosható verziót. A legtöbben az eldobható pelenkákat válasszák, hiszen a hétköznapok rohanásában, vagy éppen a többi teendő mellett, már ez is időigényes folyamat.

Viszont fontos, hogy bár igencsak megszaporodtak a pelenkacégek az elmúlt időkben, nem szabad felületesen választanunk, érdemes egy kis kutatómunkával megkeresni a legjobb pelenkákat a gyerkőcöknek. Ebben a cikkben a bugyipelenka előnyeit nézzük át.

A bugyipelenka előnyei

Mivel a kisebbek a nap minden szakaszában, bár később egyre ritkábban, de éjszakánként még sokszor viselik az általunk választott pelenkát, célszerű, ha olyat veszünk, amelyben kényelmesen tud mozogni, ülni és aludni is a lurkó.

Szerencsére a számos lehetőség közül többnyire minőségi, előzetesen átvizsgált termékek kerülnek a boltok polcaira, de még így is kifoghatunk rosszabb pelusokat. Az internetről, más szülőkkel, barátokkal folytatott beszélgetésekből tanácsos leszűrni pár információt, hiszen egyedül szinte lehetetlenség végig próbálgatni az egész kínálatot.

Általánosan, a legtöbb sikert arató pelenkák a bugyipelenka, amely abban különbözik a sima eldobható pelusoktól, hogy egy gumibetét van az öv, illetve a lábrészénél, ezzel rugalmasan simulva a csemetékre. Ezzel sokkal komfortosabbá és könnyebben viselhetővé téve azt. Az éjszakák folyamán pedig akad még egy kimagasló tulajdonsága: jól szigetel, ezzel megóvva mindenkit a kellemetlen szituációktól.

Majdnem minden pelenkacég él ezzel a megoldással, mivel a csatolható, tépőzáras pelenkák iránt már egyre kevesebben érdeklődnek. Tehát ha még nem próbáltuk, akkor érdemes egy esélyt adni ennek a típusnak is, elvégre sose lehet tudni, lehet hogy pont a bugyipelenka a befutó!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük