Milyen feltételek alapján válasszunk gamer fejhallgatót?

A játék fejhallgató olyan elem, amelyre szükség van a digitális szórakozás sok szerelmese számára a játék teljes kényelme érdekében. Felhelyezésük után elszigeteltnek érezhetjük magunkat a világtól, és így – teljesen belesüllyedhetünk a képernyőn megjelenő történelembe. 

A jó játék fejhallgató azoknak a játékosoknak készült, akik kedvelik az online szórakozást. Nagy hangsúlyt fektetnek az egyes hangok irányának reális ábrázolására, ami viszont lehetővé teszi, hogy gyorsan tájékozódjon a helyzetben. 

Annak tudása, hogy az ellenség honnan érkezik, vagy hol lő egy személyre, felbecsülhetetlen értékű a csatatéren, és különbséget tehet a siker és a kudarc között. Ez igaz filmnézéskor is.

Az online játékhoz használt jó fejhallgatónak kiváló minőségű mikrofonnal kell rendelkeznie, hogy tiszta kommunikációt biztosítson a csapat többi tagjával. Ezt azonban nem mindig online játsszák le – ezért a gamer fejhallgatók gyakran levehető mikrofonnal rendelkeznek, amelyet szükség esetén ki lehet húzni. Más esetekben lehetőség van a fejpánt egyszerű felemelésére.

Milyen típust válasszunk?

A piacon sokféle fejhallgató áll rendelkezésre, de a játékosok többnyire fülön kívüli modelleket használnak. Miért? Mivel lehetővé teszik, hogy elszakadjon a környező hangoktól, általában megfelelő hangerőt és mélységet is biztosítanak. Mindez lehetővé teszi, hogy kizárólag a játékra koncentráljon.

A játékba való fülre helyezhető fejhallgatók felépítésükben változatosak lehetnek. Vannak a piacon olyan nyitott modellek, amelyek nagy légáramlást és természetes hangzást biztosítanak, félig nyitott, valamint zárt fejhallgatók, amelyek határozottan dominánsak a játék fejhallgatók kategóriájában. 

Ez annak köszönhető, hogy a hallószerv már említett elszigeteltsége a külső hangoktól. Ennek köszönhetően nem kell aggódnunk a családtagok által hallgatott zene, az ablakokon kívüli sikolyok vagy más hangok miatt, amelyek a játék során elvonhatják a figyelmet.

Bár a fejhallgató domináns, egyes gyártók úgy döntenek, hogy játékokhoz fülbe helyezhető fejhallgatót is készítenek. Kiknek valók? Elsősorban azoknak a játékosoknak, akiket zavar a fülhallgató súlya (általában nagyon terjedelmesek). Hasznosak lesznek mobil játék közben is, például laptop, okostelefon vagy táblagép használatával.

Nagyon fontos kérdés, amikor fejhallgatót választunk a játékos számára, a multitasking is. Gyakran a számítógépes játékok kedvelői is ezt a berendezést használják zenehallgatásra, filmnézésre és rögzítésre, ezért érdemes jó minőségű fejhallgatót választani, amely lehetővé teszi más célokra való használatát is. 

Melyik modellt válasszuk? Fülbe, fülbe vagy fülbe helyezhető fejhallgató? Ez egyéni kérdés, amely szintén fontos technikai paraméterektől függ, és amelyet a szöveg később tárgyal.

Vezetékes vagy vezeték nélküli gamer fejhallgató?

Ha játék fejhallgatót vásárol, akkor nemcsak a fülön, vagy fülbe helyezhető típusok között kell választania. Figyelembe kell vennie a használt konzol vagy számítógépes kapcsolat típusát is. Ebben az elemben vezetékes és vezeték nélküli fejhallgató közül választhat. Ez utóbbiban a kommunikáció Bluetooth -on vagy rádiójelen keresztül történhet.

  • Vezetékes játék fejhallgató – felszerelhető USB -csatlakozóval vagy 3,5 mm -es mini aljzattal. Az USB fejhallgató jobban ajánlott, és jobb hangminőséget kínál. Saját audio áramkörük van, dugóba vagy kábelbe helyezve, így hangkártya nélkül használhatók számítógépen. Az USB játék fejhallgatók gyakran surround hangzást kínálnak.

A berendezés 3,5 mini jack dugóval van felszerelve, és két változatban kerül forgalomba-egy 4 pólusú csatlakozóval, amely lehetővé teszi a sztereó hang és a mikrofon jel továbbítását, valamint két különálló 3 pólusú dugóval.

  • Vezeték nélküli játék fejhallgató – a két leggyakrabban használt technológia a vezeték nélküli hangátvitelhez a fejhallgatókban a rádióhullámok és a Bluetooth, bár az előbbi ma már ritka. Ennek oka többek között a hangminőség különbsége – a rádiós fejhallgató analóg módon továbbítja a jelet, így néha interferencia lép fel az átvitelben, míg a Bluetooth -on működő fejhallgató digitális átvitelre épül és sokat kínál az átvitt jel jobb minősége.

A vezeték nélküli játék fejhallgató nagyon kényelmes lesz, mert nem korlátozza a kábel mozgását. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy hajlamosak a jelátviteli késésekre. Bár általában minimálisak, néhány játékban (különösen online) kudarcot vallanak. 

Ezenkívül vannak korlátozások a maximális munkaidővel és hatótávolsággal kapcsolatban. Válasszuk tehát az elismert cégek által készített játék fejhallgatót.

Mire használható a gamer fejhallgató?

A játék fejhallgató is alkalmas zenehallgatásra vagy streamingre? 

Minden a konkrét modelltől függ. Azonban nincs korlátozás a tökéletes zenei fejhallgató játékra való használatára és fordítva.

A legfontosabb, hogy ellenőrizze műszaki paramétereiket, hang képességeiket, a rendelkezésére álló mikrofont és egyéb lehetőségeket. 

Az általános szabály, mint minden berendezés esetében:

Válasszunk egy jó minőségű terméket egy jó hírű cégtől, amely valóban a megadott paramétereknek megfelelően működik. A jó minőségű fejhallgató a játékosok számára tökéletes a filmnézéshez is. Mély, kiváló hangzást biztosítanak.