Tech

Ablakcsere panellakásban? Így megy!

Sokakban bár egy ideje megérett az elhatározás, már ami az elöregedett nyílászárók cseréjét illeti, mégis rengeteg a kétely. Vajon tényleg csak nyáron lehet cseréltetni, és ősszel meg télen nem marad más, mint az egekig emelkedő rezsi, meg a didergés? Tényleg hatalmas rumlival jár együtt, ami után jöhet a soha véget nem érő takarítás? Vagy elképzelhető, hogy ezek a kérdések egytől-egyig tévhitekre alapulnak és a valóság ennél sokkal egyszerűbb, barátságosabb?

Félre a téves elgondolásokkal!

Érthető, hogy az ablakcsere Budapest legtöbb paneljében nagyon is aktuális. A régi nyílászárók állapotáról jobb nem is szólni, annyira elavultak és olyan nagymértékben veszítettek funkcionalitásukból. Viszont, ahogy arra fentebb utaltunk, sokan tartanak attól, hogy vagy az időzítés nem jó, vagy maga a folyamat irtózatosan bonyolult és problémákat generáló.

Nos, a fenti elképzelések kivétel nélkül tévesek. Nyugodtan mehet a cseréltetés télvíz idején is. Természetesen ilyenkor a kivitelezés során fokozott figyelmet szentelünk arra, hogy a lakás egésze ne hűljön ki. Ilyenkor a helyiségenkénti csere az, ami általában a leginkább kifizetődő taktika. Ebben az esetben átlagosan egy-két óra szükséges ahhoz, hogy egy helyiségben elkészüljön a csere. De minden megoldható, és ez abszolút nem évszakfüggő.

Aztán a másik dilemma, ami ténylegesen sokakat bizonytalanít el, az a munkálatokkal együtt járó felfordulás. Ez sem több félelemnél. A bútorok előzetes letakarásával garantálható a szennyeződés, piszkolódás megakadályozása, és az utólagos takarítás sem a megrendelő feladata. Ami a hulladékot illeti, megbeszélést követően ennek az elszállíttatása is pillanatok alatt tető alá hozható.

Akkor ez egyszerűbb, mint ahogy a legtöbben gondolják?

Így igaz! A műanyag ablakcsere egyrészt vitathatatlanul jó döntés, másrészt a megvalósítás nem okozhat fennakadást, bosszúságot vagy egyéb kellemetlenséget. Ezért aztán érdemes belevágni függetlenül attól, hogy éppen a tél közelít, mert a csere nyomán érzékelhető előnyök megfizethetetlen értékűek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük